De geschiedenis van 't Lagerhuys

DE HISTORIE

Een traditie hoog te houden
In het hart van ons drukke land ligt in een oase van rust en ouderwetse gezelligheid het plaatsje Muiderberg. Hier staat 't Lagerhuys.  
klara-kulikova-OK-BHu6OgtQ-unsplash.jpg
Brasserie 't Lagerhuys Bas Balledux kookt
terug in de tijd
Hoe het begon

Gebouwd in 1882 deed het beurtelings dienst als, hotel, café, restaurant, bioscoop en theater. 

In 1882 werd op deze plek café Nooitgedagt geopend, dat in 1893 volledig afbrandde. Toenmalig eigenaar J. Slokker Wzn. liet het meteen herbouwen en deed de zaak in 1902 van de hand. De nieuwe eigenaar A.J. Tjabring breidde de activiteiten uit met hotelaccommodatie en rijtuigverhuur. In het linkerdeel begon hij tevens een bottelarij (limonadefabriek). Zijn opvolger was J.J. Schenk, die er ook films voor kinderen draaide. Toen werd de naam gespeld als Nooit Gedacht met ‘ch’. Het pand zou nog diverse malen van eigenaar en van naam veranderen.  

Namen die de gevel sierden, waren Wiener Café, Trefpunt (café annex disco), Bistro Bernard en opnieuw Nooitgedacht.

Op de eerste verdieping bevond zich destijds hotel ‘Je Maintiendrai’. Eigenaar in die tijd was J. de Gooyer. In de oorlog konden kinderen hier voedsel krijgen. De dorpsomroeper ging rond met de boodschap: ‘Heden … is het eten … in Je Maintiendrai’

 

 

recent

Het pand werd in 1996 gekocht door Ron Bot (exploitant van ‘de Zeemeeuw’), die hier een restaurant-brasserie onder de naam ‘t Lagerhuys begon. Na verkoop en de komst van nieuwe huurders werd het restaurant in 2016 omgedoopt in Quarz. Twee jaar later werd de exploitatie alweer beëindigd en werd het pand verkocht aan de Vlaanderen-groep, waarna de vertrouwde naam ‘t Lagerhuys terugkeerde. 

In 2023 heropent Bas Balledux in het historische pand in een nieuw concept waarbij eerlijk eten gelijk staat aan een ongedwongen avond met familie en vrienden.

Online Reserveren

Boek een tafel

    Close
    Close
    Reserveer een tafel